Om kören

Uplands nations damkör (UDK) Discordia är en akademisk kör hemmahörande vid Uplands nation i Uppsala. Kören framträder med egna konserter, vid nationssittningar samt företagstillställningar och privata fester.

Allt startade 2013 när en grupp kvinnliga sångare ur Kalmar nations blandkör startade en sånggrupp för att bredda utbudet av serenader för damkör. De grundade då Discordia under ledning av Karolina Jörgensen, som kom att leda kören under dess första tre år. Hösten 2016 åtog sig Simon Arlasjö uppdraget som dirigent, och har fram till 2021 lyft kören till nya höjder. Sedan dess har kören arbetat i projektform med bland andra Rebecka Gustafsson och Hanna Ohlson Nordh fram. Hösten 2022 har Hallie Reed Slettengren fått uppdraget och det ska bli fantastiskt spännande att fortsätta med henne.

Kören har kommit att bli mest trogen klassisk körmusik och folkmusik, och fortsätter att förföra studenter och Uppsalabor (med omnejd) med serenader och klingande toner.

 

Sjung med oss

Vill du sjunga med oss?

Vi är en engagerad och ambitiös kör med god gemenskap (och gott fika). Ordinarie rep hålls på tisdagar 18:45-21:15 i Uplands nations festsal, och utöver det tillkommer genrep inför konserter samt rephelger, vilka brukar äga rum en gång per termin.

Nästa tillfälle att gå med i kören

Vi tar in nya medlemmar i början av varje termin. Nästa tillfälle att gå med i kören är vårterminen 2023. Läs mer om insjungningen på vår facebooksida. Där kan du också se när vi har konserter så du kan höra oss innan du söker, och vad vi har för oss i övrigt. Så hoppas vi att vi ses vid nästa insjungning!

Hur går insjungningen till?

Under insjungningen får du bland annat sjunga tillsammans med en kvartett ur kören. Exakt tid för insjungningen, noter och ljudfiler skickas ut vid anmälan. På vårt Soundcloud finns ett smakprov av körens repertoar.

Våra korister

Sopran

Klara Lithammer

Kajsa Måhl

Johanna Kühn

Helen Ullmark

Hedvig Liljeqvist

Fredrika Tegmyr

Mezzo

Therese Selén

Sara Birging Hultegård

Nathalie Saller

Elin Bratt

Anna Hallberg

Alt

Louise Magnusson

Julia Gerdner

Josefin Lindegren

Emma Nygård

Elisa Moberg

Bas

Nathalie Aspberg

Lovisa Stenbäck

Karin Nordström

Gerda Peterson

Elin Näsström

Tidigare korister

Har du sjungit i kören tidigare?

Vi skulle vilja hålla kontakten! Skicka ett mail till info@udkdiscordia.se, så lägger vi till dig i facebookgruppen för vår alumniförening Discardia. Därigenom kan vi hålla kontakten, fira körens framgångar, gå på konserter ihop med mera.