Dirigentrekrytering

Är du Discordias nya ordinarie dirigent?

UDK Discordia är en damkör vid Uplands nation i Uppsala. Kören bildades 2013 när en grupp kvinnliga sångare startade en sånggrupp för att bredda utbudet av serenader för damkör. Kören består idag av ca 25 korister och har sedan starten utvecklats till en framstående damkör i Uppsala. UDK Discordia är en ideell förening som drivs av en vald styrelse bestående av medlemmar ur kören. Kören har tidigare deltagit i körtävlingar och vi har haft flera uppskattade samarbeten med andra körer i Uppsala.

Den musikaliska profil som kommit att känneteckna Discordia består främst av klassisk körmusik och folkmusik. Som kör har vi en hög musikalisk ambitionsnivå och utforskar damkörens kraftfullhet och klangmässiga möjligheter. Vi tar oss gärna an utmanande stycken av både historisk och nutida körmusik.

Smakprov från våra senaste framträdanden (konsert november 2021 och Nationskörsfestivalen 2022) hittas här.

Nu söker Discordia en dirigent och konstnärlig ledare till höstterminen 2022 med förhoppning om ett längre samarbete.

I uppdraget ingår att:

  • förbereda och leda körens repetitioner,
  • planera och utveckla körens repertoar i samråd med kören samt
  • dirigera kören vid framträdanden.

Du som söker:

  • Vi ser gärna att du har utbildning alternativt utbildar dig inom dirigering. Tidigare erfarenhet av att leda amatörkörer på hög nivå eller motsvarande kompetens går också bra.
  • Vi hoppas samarbeta med dig som har ett intresse för damkör och vill utvecklas tillsammans med oss.
  • Vi ser gärna att du är strukturerad och drivande i såväl projektplanering som i utarbetandet av en konstnärlig vision för kören.

Vi repeterar tisdagskvällar mellan 18.45-21.15 på Uplands nation. Vår verksamhet omfattar en till två konserter per termin, ibland ytterligare mindre sjungningar och en repdag.

Mejla din ansökan eller om du har frågor till ordforande@udkdiscordia.se senast den 15 maj 2022. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev, referenser och gärna förslag på repertoar/stycken. Provdirigeringar kommer att hållas kring månadsskiftet maj/juni 2022.